Efectul certificatului verde obligatoriu în Italia.10.000 de vaccinuri la prima administrare în plus

Autor: Andreea Tobias 16.10.2021

Efectul certificatului verde obligatoriu la serviciu în Italia. Prima administrare a vaccinurilor anti-COVID a crescut cu 10.000 faţă de acum o săptămână.

Potrivit primei actualizări de sâmbătă, sunt deja aproximativ 69.000 de prime administrări efectuate vineri, data intrării în vigoare a obligativităţii certificatului verde la locul de muncă.

Comparând cifra zilnică cu cea de vinerea trecută, când primele doze ajunseseră la 58.661, se constată o diferenţă de peste 10.000 de administrări, scrie La Stampa.

În Italia, numărul total de persoane care au primit cel puţin o doză de vaccin a depăşit 46 de milioane, o cifră egală cu 85,41% din populaţia eligibilă.

Numărul de persoane care au fost vaccinate complet este de 43,74 milioane, adică aproximativ 81% din populaţie.

„Campania de vaccinare este un exemplu de succes, datorat efortului făcut de autorităţile naţionale, regionale, cele publice şi private, precum şi voluntarii l-au făcut împreună pentru a proteja populaţia de un virus perfid", a declarat generalul de armată Francesco Paolo Figliuolo.

„Italia are mii de resurse, umane, tehnice şi profesionale, care, atunci când se unesc şi fac echipă, duc la succes", a adăugat Figliuolo: „cifrele ne fac să privim cu şi mai mult optimism spre viitor, spre redresare şi spre un orizont în care sănătatea cetăţenilor este în centrul atenţiei".

Certificatul verde COVID-19 a devenit obligatoriu începând de vineri în Italia pentru toţi angajaţii, atât în sectorul public cât şi în cel privat. Măsura este menită să încurajeze vaccinarea.