Acceleratorul InnovX-BCR a atras start-up-uri din afara României

Autor: Alexandra Cepăreanu 18.10.2021

Programul de accelerare dedicat afacerilor de tehnologie InnovX-BCR a selectat 10 start-up-uri din România, Bulgaria, Canada, Elveţia şi Singapore, cu afaceri de peste 500.000 de euro, pentru a intra în cadrul programului, au transmis reprezentanţii InnovX-BCR printr-un comunicat.

„Programul de accelerare se extinde internaţional tot mai mult, iar în grupa Start-ups au participat pentru prima dată companii cu fondatori din patru ţări din Europa, Asia şi America de Nord. Vom continua să aducem start-up-uri inovatoare din toate colţurile lumii, pentru a crea un schimb de experienţe cu antreprenorii români şi pentru a atrage un portofoliu cât mai diversificat de mentori şi investitori”, a spus Diana Dumitrescu, CEO al InnovX-BCR.

Start-up-urile au participat într-un bootcamp desfăşurat pe o perioadă de 12 săptămâni în care au avut acces la programe educaţionale paralele dedicate diferiţilor membri ai start-up-urilor în funcţie de responsabilităţi: 1. CEO - Program de educaţie financiară şi de business în vederea atragerii de finanţări de tip grant şi equity; 2. CIO - Program educaţional de inovare şi 3. CTO - Program educaţional dedicat tehnologiilor emergente, au mai transmis reprezentanţii programului dedicat start-up-urilor tech.

„În total, 15 start-up-uri au participat în bootcamp în grupa Start-ups, iar 10 dintre acestea au trecut de Selection Day şi au fost alese pentru a participa la etapele finale Elevator Pitch, în faţa echipei de management BCR, şi la Demo Day, pitch în faţa unor potenţiali investitori. Pentru prima oară, dintre start-up-urile finaliste au făcut parte 4 companii cu fondatori din Elveţia, Singapore, Bulgaria şi Canada.” 

Primele trei locuri au fost ocupate de start-up-urile Kinderpedia din România - platformă SAAS şi o aplicaţie mobilă pentru ca părinţii să interacţioneze cu grădiniţele şi şcolile primare, cu scopul de a asigura cea mai bună îngrijire pentru copiii lor),, care a ocupat primul loc, locul doi a fost ocupat de WeaveAir din Canada -  o soluţie hardware şi software end-to-end pentru sistemele de distribuţie a aerului care previne răspândirea contaminării şi infectării aerului din clădiri), iar pe locul trei s-a situat un start-up din Elveţia, eCollect - un fintech care asigură gestionarea complet digitalizată a creanţelor pentru companii, ce utilizează tehnologii AI şi machine learning.

De asemenea, cele trei start-up-uri vor participa şi vor fi prezentate în faţa investitorilor şi potenţialilor parteneri la conferinţa Wolves Summit, ce va avea loc în Polonia pe 19-21 octombrie, unde InnovX-BCR este partener.

„La aproape trei ani de la începerea InnovX-BCR au trecut prin programele de accelerare 100 de start-up-uri din tehnologie. Am învăţat şi am adaptat curricula educaţională de la o grupă la alta, crescând constant numărul mentorilor şi al investitorilor cu care antreprenorii pot intra în contact. Cea mai importantă etapă pentru start-up-uri este cea de postaccelerare, unde continuăm să-i susţinem pentru a scala proiectele pe care le-au propus în cadrul Demo Day’’, a spus Ana-Maria Creţu, coordonatoarea departamentului de Social Banking BCR.

Acceleratorul InnovX-BCR este realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind, Mindspace şi MIT CEE Forum.