Cele mai controversate declaraţii ale lui Radu Furnică, primul headhunter din România: Majoritatea expatriaţilor sunt nişte mercenari; românii sunt obsedaţi de diplome; Foarte mulţi sunt nepregătiţi pentru poziţia de CEO şi devin mici controlozauri, crezând că sunt cei mai deştepţi din firmă

Ziarul Financiar 17.10.2021

Radu Furnică, unul dintre cei mai ”vechi vânători de oameni”, cu o experienţă de peste două decenii, a făcut de-a lungul anilor mai multe declaraţii controversate. Vedeţi mai jos o parte dintre ele: 

♦Œ Majoritatea expatriaţilor sunt nişte mercenari, cu ochii pe portofel. După ce pleacă, e ca şi cum nu ar fi fost (2009)

♦ Unii manageri din România care au furat au primit şi bonusuri de exit. Au fost cazuri şi în rândul românilor, şi în rândul expaţilor, pentru că românii de la expaţi au învăţat să fure. (2015)

Ž♦ Învăţământul românesc este falimentar şi va afecta evoluţia businessurilor în următorul deceniu. Românii sunt obsedaţi de diplome. (2008)

♦ Foarte mulţi directori generali sunt nepregătiţi pentru funcţia de director general. Ei ajung acolo şi devin nişte mici controlozauri, având impresia că sunt cei mai deştepţi din firmă, când ar trebui să fie cu totul altfel. (2017)

♦ În companiile private munceşti câţiva ani pentru a ajunge la salarii de câteva mii de euro, uneori cu preţul dezechilibrării vieţii personale. Felul în care se stabilesc salariile din companiile de stat - fără nicio legătură cu performanţa -  reprezintă o insultă pentru companiile din mediul privat. (2008)

‘♦ În nicio ţară din lume slujbaşii de la stat nu câştigă mai bine ca în privat. E revoltător ce se întâmplă în România. (2017)

Citiţi articolul integral pe Business MAGAZIN.