ZF LIVE. Emanuel Oprea, Oprea Avi Com: Costurile cu producţia cresc accelerat, riscăm falimentul dacă nu primim un sprijin de la autorităţi. Gazul e cu 600% mai scump, energia cu 300%. Preţul cerealelor a crescut de la simplu la dublu. Intrăm în sezonul de iarnă cu costuri foarte mari şi cu o piaţă care s-a restrâns

Autor: Florentina Niţu 18.10.2021

Producătorul de carne de pasăre Oprea Avi Com din localitatea Crăieşti, judeţul Mureş, un business de familie, integrat, cu 380 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 60 mil. lei (12,5 mil. euro) anul trecut, a simţit într-un an dublarea preţului cerealelor, principala materie primă folosită pentru producţia furajelor, şi creşterea cu peste 600% a preţului gazului şi peste 300% a preţului energiei, în timp ce preţul cărnii de pasăre a început să scadă din luna iunie.

În aceste condiţii, fără implicarea statului în subvenţionarea unei părţi din cheltuielile totale, compania riscă falimentul, a spus Emanuel Oprea, director executiv al Oprea Avi Com în cadrul emisiunii de business ZF Live.