Tranzacţie între antreprenori. Grupul Scandia Food cumpără producătorul de mezeluri Agra’s din Alba, într-o tranzacţie de peste 10 mil. euro

Autor: Cristina Roşca 18.10.2021

Pentru Scandia, achiziţia Agra’s înseamnă dezvoltarea producţiei de mezeluri, dat fiind că grupul e deja activ în domeniu.

Grupul Scandia Food, controlat de familiile de antreprenori Gaşpar şi Creştin, a cumpărat integral producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba de la fondatorii Dan Sărmăşan şi Ligia Sanda Stîncel, spun sursele ZF. Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Scandia nu au răspuns solicitării, iar oficialii Agra’s nu au dorit să comenteze. Valoarea tranzacţiei sare de 10 mil. euro, conform estimărilor ZF.

Pentru Scandia aceasta este o a doua tranzacţie în decurs de doar câteva zile, după ce recent compania a anunţat achiziţia fabricii de produse congelate Ron’s Land Green. Oficialii grupului au declarat însă anterior că au planuri să se extindă prin achiziţii.

ZF a scris încă de la începutul anului că se negociază vânzarea mai multor producători români din industria cărnii, unul dintre ei fiind Angra’s din judeţul Alba.

Producătorul are aproape 300 de angajaţi şi procesează lunar circa 200 de tone de carne în fabrica din Oarda (Alba), conform datelor recente. Firma a avut o cifră de afaceri de 102 milioane de lei (peste 20 mil. euro) anul trecut, similară celei din 2019.

Scandia Food, cu o fabrică de conserve în judeţul Sibiu şi aproape 700 de angajaţi, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 374 de milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de anul precedent, conform datelor publice.

Tranzacţia dintre Scandia şi Agra’s a fost asistată, conform datelor ZF, de KPMG (de partea cumpărătorului) şi de Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) şi Florin Cerna (BrinkThink Management) de partea vânzătorului.