Antreprenorii care au fondat producătorul de vopsele Sarcom au predat firma către ROCA Investments: „Am vândut deoarece copiii nu erau interesaţi să ducă afacerea mai departe“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 19.10.2021

Aurel şi Marinică Potop, cei doi fraţi care în urmă cu 30 de ani au fondat businessul cu vopsele Sarcom Râmnicu Vâlcea, au vândut compania către fondul ROCA Investments, divizia de investiţii care face parte din grupul Impetum.

„Am vândut pentru că nu am descendenţi care să ducă afacerea mai departe, copiii au alte businessuri şi nu erau interesaţi să continue cu Sarcom. De mai multă vreme exista planul acesta al vânzării. Valoarea tranzacţiei reflectă ceea ce ne-am dorit, a fost de ordinul zecilor de milioane de euro“, a spus pentru ZF Marinică Potop.

El va mai rămâne încă un an implicat în tranziţia companiei către ROCA, iar ulterior se gândeşte să pornească un nou business.

„Rămân cu alte investiţii în domeniul turismului, am un hotel recent finalizat în Călimăneşti şi probabil voi mai dezvolta unul, am terenuri. Rămân activ şi implicat în business, probabil voi porni o afacere nouă“, a mai spus Marinică Potop. Alina-Elena Vasiliu

Sarcom are o singură fabrică, situată în localitatea Mihăeşti din judeţul Vâlcea, în care lucrează aproximativ 120 de angajaţi. Compania are şi patru puncte de lucru, în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Constanţa, unde desfăşoară activitate de distribuţie şi depozitare, şi un magazin lângă fabrica din Mihăeşti. Anul trecut, Sarcom a avut o cifră de afaceri de 56,9 milioane de lei, în creştere cu 16,5% faţă de 2019, şi un profit net de 12,3 milioane de lei, cu 52% peste cel din anul precedent.