Facebook anunţă angajarea a 10.000 de persoane din Uniunea Europeană pentru a lucra la noul concept al companiei, metavers

Autor: Andrei Şerbănescu 24.10.2021

Facebook intenţionează să angajeze 10.000 de persoane din Uniunea Europeană pentru a dezvolta aşa-numitul metavers, scrie BBC News.

Un metavers este o lume online în care oamenii se pot juca, lucra şi comunica, folosind adesea ochelari VR.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost de-a lungul timpului una dintre cele mai vocale voci în susţinerea acestui proiect.

„Metaversul are potenţialul de a ajuta la deblocarea accesului la noi oportunutăţi creative, sociale şi economice, iar europenii îl vor modela chiar de la început”, a declarat compania într-o postare online.

Investiţiile în UE au oferit numeroase avantaje, inclusiv accesul la o piaţă largă de consum, universităţi de primă clasă şi talente de inaltă calitate, a spus Facebook, potrivit sursei menţionate.

Facebook a făcut din construirea metaversului una dintre marile sale priorităţi.

În ciuda istoriei sale de cumpărare de rivali, Facebook susţine că metaversul „nu va fi construit peste noapte de o singură companie” şi a promis că va colabora intensiv la dezvoltarea proiectului.

Recent, a investit 50 de milioane de dolari (36,3 milioane de lire sterline) în finanţarea grupurilor non-profit pentru a ajuta la „construirea responsabilă a metaversului”.

Compania susţine că realizarea metaversului va dura aproximativ 10-15 ani.

Unii critici sunt de părere că acest ultim anunţ este conceput pentru a restabili reputaţia companiei şi pentru a distrage atenţia, după o serie de scandaluri dăunătoare din ultimele luni, printre care se numără şi dezvăluirile fostului manager Facebook, Frances Haugen.