După luni de întârziere, Tesla începe livrările pentru noul SUV al companiei, Tesla Model X

Autor: Andrei Şerbănescu 24.10.2021

Tesla a anunţat versiunea actualizată a SUV-ului Model X încă din ianuarie. Acum, după luni de zile de întârzieri, vehiculul este livrat clienţilor, potrivit Business Insider.

Producătorul de maşini electrice a postat duminică o serie de fotografii pe Twitter cu „primele livrări ale noului model X”. Clienţii au preluat primele exemplare la cald, în afara fabricii Tesla din Fremont, California.

Este cea mai semnificativă actualizare a celui mai mare şi mai scump vehicul Tesla de la lansarea modelului din 2016. Cele mai mari schimbări au loc în interiorul SUV-ului. Modelul X de 100.000 de dolari are acum, pentru primele locuri, un display vertical, un al doilea display în spate, pentru pasageri, iar volanul este construit dreptunghiular, asemenea manşei unui avion.

Tesla a oferit Modelului X atât un nou pachet de baterii, cât şi un „lifting facial”. Piesele care erau cromate, cum ar fi mânerele uşii şi garniturile ferestrelor, sunt acum vopsite în negru. Bara de protecţie frontală arată şi ea diferit. Ca parte a actualizărilor, performanţele modelului cresc semnificativ. Producătorul promite împachetarea a mai mult de 1.000 de cai putere sub capota SUV-ului şi atingerea a 100 de kilometri pe oră în 2,5 secunde.

Când Tesla a anunţat actualizările majore ale SUV-ului Model X şi sedanului Model S în ianuarie, Musk a spus că livrările Modelului S vor începe în februarie, iar cele pentru Modelul X vor începe la scurt timp după aceea. Livrările modelului S au început, până la urmă, în luna iunie.

Musk a declarat că Tesla a întâmpinat „mai multe provocări decât se aştepta” în dezvoltarea noilor modele S şi X. Printre dificultăţi se numără problemele legate de lanţul de aprovizionare şi identificarea noilor procese interne de producţie pentru vehiculele actualizate.