Fondul de investiţii Sarmis Capital, cu Cezar Scarlat printre fondatori, face prima tranzacţie şi intră cu pachet majoritar la COS, furnizor de soluţii de amenajări şi mobilier

Autor: Cristina Roşca 20.10.2021

Sarmis Capital este un fond de investiţii ale cărui baze au fost puse în 2019 de mai mulţi executivi, printre care şi Cezar Scarlat, cel care a condus timp de mai mulţi ani Abris Capital, unul dintre cei mai activi investitori financiari locali Primul fond al Sarmis are în plan să investească 150 mil. euro în companii româneşti sau din regiune.

Fondul de investiţii Sarmis Capital, ale cărui baze au fost puse acum doi ani de mai mulţi executivi români, a făcut prima sa tranzacţie, achiziţionând pachetul majoritar de acţiuni în cadrul COS, furnizor de soluţii de amenajări şi mobilier pentru birouri, cu afaceri de 22 mil. euro anul trecut. Businessul companiei a scăzut în pandemie - când munca s-a mutat acasă - cu circa o treime şi este aproape la jumătate faţă de nivelul din 2018, cel mai bun an pentru COS, când afacerile se apropiaseră de 38 mil. euro. Compania are circa 100 de salariaţi.