Koray Kuvvet, Ford Trucks: În România datorită noilor proiecte de infrastructură vindem tot mai multe camioane pentru construcţii. Camioanele destinate şantierelor de construcţii au reprezentat aproape 25% din piaţa camioanelor din 2020

Autor: Bogdan Alecu 20.10.2021

Deschiderea mai multor noi şantiere de infrastructură mare a determinat constructorii să cumpere şi camioane utilizate pe acestea, iar segmentul a urcat în total piaţă vehicule grele, mai ales după un 2020 care a afectat vânzările de camioane de transport internaţional.

„Încă din 2017, anul în care am demarat operaţiunile, în România segmentul construcţiilor a fost într-o continuă creştere datorită investiţiilor în proiecte de infrastructură. La nivel european, inclusiv în România, segmentul camioanelor de transport rămâne cel mai mare. Pe piaţa românească înregistrăm însă o creştere constantă pe segmentul de construcţii, iar piaţa aceasta va continua să crească“, a spus Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks.

Camioanele destinate şantierelor de construcţii au reprezentat aproape 25% din piaţa camioanelor din 2020 potrivit datelor Cefin Trucks, importatorul Ford Trucks pe piaţa locală.