Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Bursa: Despre TeraPlast, Fondul Proprietatea, fondurile Pilon II şi sezonul de raportări pe T3/2021. Discuţie cu Alin Brendea, director general adjunct al Prime Transaction

Autor: Eduard Ivanovici 20.10.2021

În ediţia din 19 octombrie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi a fost invitat Alin Brendea, director general adjunct al companiei de brokeraj Prime Transaction, care a abordat subiecte precum evoluţia TeraPlast, relaţia dintre evaluarea Hidro­elec­trica şi acţiunile Fondului Proprie­tatea, fondurile de pensii Pilon II şi sezonul de raportări pentru T3/2021.

„TeraPlast este performerul ultimului an din punct de vedere al evoluţiei cotaţiei bursiere. Creşterea a venit pe fondul unor rezultate trimestriale bune şi peste aşteptările pieţei. Din acest punct de vedere, cred că TeraPlast va continua seria raportărilor financiare pozitive şi va veni cu rezultate solide. Pe de altă parte, vorbim de o creştere foarte mare, în care nu prea am înregistrat corecţii“, a afirmat Alin Brendea.

Acţiunile TeraPlast (simbol bursier TRP) au crescut de la începutul anului cu aproximativ 250%, pe fondul unor tranzacţii în valoare de peste 560 de milioane de lei. Socie­tatea, inclusă în structura indicelui principal BET, înregistrează în prezent o capitalizare de 2,7 miliarde de lei, urmând să raporteze pe 25 octombrie rezultatele financiare din T3/2021.