Hotelul Internaţional din Sinaia: Am primit un singur grup de turişti străini, 40 de grupuri şi-au anulat circuitele

Autor: Mirabela Tiron 20.10.2021

Hotelul de patru stele Internaţional din Sinaia, una dintre cele mai mari unităţi din staţiunea montană, cu o capacitate de 180 de camere, la care deţine acţiuni familia fostului preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu, a operat în primele nouă luni din acest an la un grad de ocupare de 30%-35%, la jumătate faţă de nivelul înregistrat înainte de pandemia de COVID-19.

„Străinii încep să anuleze circuitele în România. 40 de grupuri  din Spania, Italia, Anglia, Portugalia, Belgia şi-au anulat circuitele, urma să se cazeze două nopţi la noi în tranzit spre Bucureşti sau Transilvania. Doar un singur grup de turişti străini a mai ajuns la noi. Un grup înseamnă un autocar cu 30-50 de persoane. Au pierdut business restaurantele, muzeele. Am pierdut şi străinii care făceau rezervări  individual, cei mai mulţi veneau din Israel. Străinii aduceau 10-20% din cifra noastră de afa­ceri“, a declarat pentru ZF Marius Vînătoru, directo­rul de marketing al hotelului Internaţional din Sinaia.

El mai spune că este nevoie de măsuri pentru că turismul are de suferit, „le este frică să mai vină la noi, România este în scenariul roşu, va dura cel puţin încă doi ani ca să recâş­tigăm încrederea străinilor.“

Datele oficiale de la Ministerul de Finanţe arată că afacerile hotelului s-au ridicat la circa 14,3 de milioane de lei în 2020, la jumătate faţă de anul anterior.