ZF Deschiderea de astăzi. Despre digitalizare în industria asigurărilor şi planurile pentru perioada următoare. Viorel Vasile, CEO al Safety Broker: Putem intermedia intrarea pe piaţă a doi jucători din străinătate. Aici găsim şi soluţia – jucătorii noi trebuie să absoarbă din volumul uriaş de poliţe RCA pe care l-a strâns City în ultimii ani

Autori: Eduard Ivanovici , Tibi Oprea 21.10.2021

Compania a amânat listarea la BVB timp de şase luni.

Datorită normei ASF 22/2021 şi conform legislaţiei europene privind distribuţia de asigurări, Safety Broker, liderul pieţei de brokeraj în asigurări, ar putea facilita intrarea pe piaţă a doi jucători de peste hotare, compania fiind deja în discuţii pentru a accesa noua legislaţie MGA (multi-general agent), a spus CEO-ul societăţii, Viorel Vasile, în timpul ediţiei din 20 octombrie a ZF Deschiderea de Astăzi.

„Nu aş vrea să ofer nume în acest sens pentru că lucrurile nu sunt încă legate. Însă cred că aceasta este soluţia pe termen scurt şi mediu, să venim în piaţă cu jucători care să absoarbă din volumul uriaş de poliţe RCA pe care City a reuşit să îl strângă în ultimii cinci ani. Credem că suntem capabili să fim atât forţă de vânzare, cât şi să abordăm partea de daune, lucru de care se plâng clienţii noştri. Atâta timp cât gestionezi clientul şi el trebuie să depună mai multe forme de asigurare, e clar că eşti interesat să îl serveşti bine şi peste un an. Asigurătorii care fac doar poliţe RCA sau sunt preponderent pe poliţe RCA nu sunt neapărat interesaţi să păstreze clientul şi să îl servească aşa cum ar merita“, adaugă Viorel Vasile.