ZF Live. Florin Gheorghiu, Enel Green Power România: Vrem să creştem de câteva ori capacitatea noastră în eoliene şi solare. Piaţa are nevoie acută de energie

Autor: Roxana Petrescu 21.10.2021

Proiectele de producere a energiei regenerabile, dublate de capacităţi de stocare, reprezintă cea mai rapidă soluţie pentru acoperirea parţială a deficitului de producţie cu care se confruntă România, datorită duratei mici de punere în funcţiune. Acesta fiind contextul, obiectivul Enel Green Power, unul dintre cei mai puternici investitori în energia verde din România, este creşterea accelerată a capacităţii pe plan local.

Enel Green Power România, divizia locală de energie verde a grupului italian Enel, are la acest moment un portofoliu de proiecte eoliene şi solare de 535 MW, fiind astfel unul dintre investitorii majori din domeniul de profil. Obiectivul este de a creşte semnificativ această capacitate ţinând cont de deficitul de producţie local, dar şi de orientarea masivă la nivel european în sensul susţinerii proiectelor de energie verde.

„Ne uităm cu încredere în viitor, avem planuri foarte ambiţioase. Avem deja angajamente ferme şi alte oportunităţi de proiecte pe care le analizăm. Undeva la nivelul anilor 2025-2026, faţă de puterea instalată prezentă, vom avea o putere de câteva ori mai mare, în ambele energii“, a declarat Florin Gheorghiu, directorul general al Enel Green Power România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.