Slovacii de la ESET vin cu o platformă integrată prin care “directorii de IT” din fiecare familie pot administra integrat securitatea pentru toate dispozitivele din gospodărie

Autor: Ioana Niţă 21.10.2021

Compania de origine slovacă ESET, specializată în furnizarea de soluţii de securitate IT, a integrat în cadrul noii versiuni a gamei sale de produse pentru utilizatorii de acasă o platformă numită ESET Home prin intermediul căreia “directorii de IT” din fiecare familie pot administra securitatea pentru toate dispozitivele din gospodărie. Mai exact, utilizatorii soluţiilor ESET NOD32 Antivirus, ESET Internet Security şi ESET Smart Security® Premium vor avea administra securitatea tuturor dispozitivelor cu Windows şi Android, printr-o interfaţă integrată şi uşor de utilizat, platforma ESET Home fiind disponibilă ca aplicaţie mobilă sau portal web.

Integrarea acestei platforme în produsele ESET vine ca răspuns la tendinţa de creştere în volum a atacurilor cibernetice care se menţine şi anul acesta la cote înalte, în special datorită numărului de ameninţări îndreptate spre angajaţii care lucrează de acasă, potrivit unui raport de analiză al producătorului de soluţii de securitate IT realizat pentru primul trimestru din 2021. Conform cercetărilor efectuate de ESET, la nivelul utilizatorilor casnici de soluţii antivirus şi anti-malware, o singură persoană din familie îşi asumă cel mai adesea sarcinile de securitate IT pentru toţi membrii. Ca atare, devine importantă existenţa unei soluţii care să ofere un management unitar al produselor de securitate destinate uzului familial.

De asemenea, pentru a răspunde în mod eficient cerinţelor utilizatorilor din segmentul de acasă şi pentru a le oferi o protecţie de nivel superior, ESET a lansat şi LiveGuard, un modul special integrat în soluţia ESET Smart Security Premium. LiveGuard oferă suplimentar un strat proactiv de protecţie împotriva unor tipuri de ameninţări nemaiîntâlnite.

„Suntem foarte entuziasmaţi de această lansare şi de posibilitatea de a le oferi consumatorilor tot ce e mai nou în materie de protecţie cibernetică. Pachetul actualizat de funcţii, incluzând noua noastră caracteristică LiveGuard şi platforma ESET HOME, pune utilizatorii într-un control solid şi binevenit al nevoilor lor de securitate cibernetică şi le conferă încrederea necesară pentru a gestiona mai multe dispozitive din mers. După mai mult de un an de puternică dependenţă de tehnologie şi în contextul unor ameninţări în continuă evoluţie, este esenţial, pentru noi, ca utilizatorii de soluţii ESET pentru acasă să fie protejaţi cu soluţii de ultimă generaţie, care sunt uşor accesibile şi care să ofere cea mai bună experienţa din clasă utilizatorului”, a precizat Mária Trnková, directorul segmentului consumer şi IoT la ESET.

În plus, ESET NOD32 Antivirus, ESET Internet Security şi ESET Smart Security Premium oferă în versiunea actuală o protecţie îmbunătăţită şi o serie de funcţii noi pentru toţi clienţi. Mai exact, compania slovacă a adus îmbunătăţiri pe partea de protecţie a tranzacţiilor bancare şi de plăţi, consolidând securitatea clienţilor care accesează portofele de criptomonede (vizate tot mai des de către hackeri) şi site-urile bancare, oferind, astfel, modalităţi mai sigure de gestionare a acestor active.

“Modulul de banking şi protecţie a plăţilor, disponibil cu ESET Internet Security şi ESET Smart Security Premium va avea acum opţiunea de a rula în mod implicit, protejând orice browser acceptat, oferind astfel un nivel suplimentar de securitate. Ransomware Shield a fost consolidat cu tehnici îmbunătăţite de detecţie bazate pe comportament. Exploit Blocker a fost îmbunătăţit pentru a acoperi tehnici dăunătoare suplimentare.”

Totodată şi modulul “Password Manager”, disponibil cu ESET Smart Security Premium, a fost complet reproiectat pentru a oferi o securitate îmbunătăţită şi o mai mare uşurinţă în utilizare. Managerul de parole este disponibil în toate browserele majore ca extensie de browser şi pe dispozitivele Android şi iOS ca aplicaţie nativă. Funcţiile noi includ suport pentru KeePass şi Microsoft Authenticator.