Un investitor cu 6,13% din SIF Muntenia cere distribuirea de dividende în valoare de 350 milioane lei

Autor: Roxana Rosu 21.10.2021

Behboud Madadi, acţionar care deţine 6,13% la SIF Muntenia, cere distribuirea unor dividende în valoare de 350 milioane lei şi a solicitat în acest sens completarea convocatorului pentru AGA anunţată pe 15 noiembrie.

Potrivit SIF Muntenia, înscrisul transmis de acţionarul minoritar nu este conform procedurii publicate în convocatorul AGEA. ”Acest aspect a fost comunicat acţionarului cu solicitarea de a complini aceste lipsuri”, arată un anunţ publicat joi la BVB.

În mesajul transmis către SIF Muntenia, Behboud Madadi justifică solicitarea prin faptul că pe ordinea de zi a AGA se află revocarea derulării unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii, măsură aprobată în aprilie 2020, ceea ce ar determina existenţa în cadrul societăţii a unor fonduri care pot fi distribuite ca dividende.

Behboud Madadi, cel mai mare investitor persoană fizică al unei SIF Muntenia, a achiziţionat în perioada 29 septembrie-12 octombrie un număr de 12,3 de milioane de acţiuni SIF4 pentru care a plătit 19,7 mil. lei.

SIF Muntenia are 1,24 mld. lei capitalizare. Acţiunile SIF4 înregistrează o creştere de 86% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 60,6 mil. lei, arată datele BVB.