Prima declaraţie a şefului USR după propunerea lui Nicolae Ciucă pentru postul de premier: Nu respingem. România are nevoie de un Guvern repede

Autor: Cosmin Pirv 21.10.2021

Preşedintele USR Dacian Cioloş spune că nu respinge propunerea PNL ca Nicolae Ciucă să fie desemnat premier pentru că România are nevoie de un Guvern cât mai repede.

„Noi am cerut să avem un premier din partea PNL altul decât Florin Cîţu. Dacă va fi domnul Ciucă o să vedem ce are de gând să facă domnul Ciucă şi abia apoi putem să comentăm pe marginea intenţiiilor dânsului. Important pentru noi e ce va face, ce anume îşi va asuma şi ce nu îşi va asuma, şi din acest punct de vedere vom lua decizia”, a declarat Dacian Cioloş.

Întrebat dacă nu respinge categoric ideea, acesta a spus: „Nu respingem, pentru că România are nevoie de un Guvern cât mai repede, dar încă o dată, de un guvern susţinut de o majoritate”.

Dacian Cioloş spune că un Guvern minoritar nu ar fi o soluţie în acest moment.

„Nu credem că un guvern minoritar, în condiţiile în care poate fi construită o majoritate, e o soluţie pentru ce are nevoie România în acest moment. Dacă poate fi constituită o majoritate nu văd care e sensul să vorbim de un guven minoritar şi o majoritae poate fi construită din perspectiva noastră”, a adăugat Cioloş.