ANAF a verificat 100 de companii pentru a vedea dacă au conectat caselor de marcat la serverul ANAF. 13% dintre ele au fost sancţionate

Autor: Roxana Rosu 21.10.2021

ANAF a declanşat 100 de acţiuni de control la companii pentru a verifica modul de conformare în ceea ce priveşte conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, achiziţionate şi utilizate de către aceştia.

În urma verificărilor, inspectorii au constatat că 87% dintre firme s-au conformat, iar ceilalţi operatori, care nu au realizat conectarea, au fost sancţionaţi.

Firmele au ca termen limită data de 30 noiembrie pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF. Acest termen nu va fi prelungit.

Pe portalul www.anaf.ro, secţiunea “Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, disponibilă la https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/reg_AMEF   contribuabilii pot accesa informaţii detaliate despre conectare (Legislaţia, Ghidul conectării, evidenţa AMEF etc.).

Acţiunile de control derulate de ANAF vor continua în perioada următoare pentru a  preveni şi combate evaziunea fiscală.