ZF Live. Ciprian Dascălu, BCR: Anticipăm încă o creştere a dobânzii din partea BNR, la ultima şedinţă din 2021, la 2%. Cursul urcă la 4,98 lei/euro la final de an. ROBOR la 3 luni mai creşte şi poate urca în jur de 3,3% pe final de 2022, dacă dobânda cheie urcă la 3%. Dacă nu vor fi aplicate subvenţiile, inflaţia probabil va trece de 7%

Autor: Mircea Nica 24.10.2021

♦ Am avut Ungaria care a majorat rata de dobândă de la 1,65% la 1,80%. Pe 9 noiembrie, aşteptările noastre sunt pentru o creştere de dobândă de 50 puncte de bază la 2% cu rata finală pentru actualul ciclu de întărire a politicii monetare în jurul a 3% la jumătatea anului viitor.

Aşteptarea BCR privind dobânda de politică mone­tară este că BNR va rea­liza încă o creştere în ultima şedinţă de politică monetară din acest an, care va fi pe data de 9 noiembrie, a spus Ciprian Dascălu, economist-şef al BCR, a doua cea mai mare bancă din România după active, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Ne aşteptăm la încă o creştere a ratei de dobândă din partea BNR la ultima şe­dinţă din acest an, care va fi pe 9 noiembrie 2021. Amplitudinea va depinde foarte mult de ce vor face celelalte bănci centrale. Am avut Ungaria, care a majorat rata de do­bândă de la 1,65% la 1,80%. Pe 9 no­iem­brie aşteptările noastre sunt pentru o creştere de dobândă de 50 puncte de bază la 2 puncte procentuale, cu rata finală pen­tru actualul ciclu de întărire a politicii mo­netare în jurul a 3% la jumătatea anului viitor“, a explicat Ciprian Dascălu.