Un nou tip de beneficiu face furori în rândul IT-ştilor: bonusul de „bun-venit“ în companie. Unele companii din IT încep să acorde bonusuri consistente la angajare pentru specialiştii seniori, mai greu de găsit pe piaţă, în timp ce în fabrici şi în supermarketuri bonusurile de prezenţă au devenit o normalitate

Autor: Adelina Mihai 25.10.2021

Dezvoltatorul de software Luxoft, care are peste 2.000 de angajaţi pe plan local şi care vrea să angajeze încă 150 de persoane până la finalul anului, oferă un bonus la angajare pentru o anumită categorie de candidaţi.

„Practica nu este neapărat des întâlnită, însă ea este implementată în diverse moduri în piaţa de IT atât locală cât şi internaţională. Noi ne-am gândit la o variantă care să se poata implementa şi la noi intern şi am ajuns la concluzia că un bonus de „bun-venit“ care să fie acordat angajatului după ce acesta trece de perioada de probă este cea mai bună alegere“, a explicat Cristina Cotuţiu, employer branding manager în cadrul Luxoft România. Scopul acestui bonus este, adaugă ea, de a atrage cât mai mulţi candidaţi cu experienţă de peste 5 ani cu limbajul Java sau seniori UI cu Angular, Node.JS sau React, pentru poziţii-cheie în cadrul echipelor din zonele de banking şi capital markets.