Klaus Iohannis, apel la vaccinare: este o catastrofă în spitale, mergeţi şi vă vaccinaţi

Autor: Petru Mazilu 23.10.2021

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a făcut un apel pro vaccinare. Este o catastrofă în spitale, dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi, scrie în mesajul şefului statului.

Mesajul preşedintelui Iohannis a fost trimis pe Facebook.

Klaus Iohannis a scris despre situaţia critică din spitale şi despre ajutorul primit de România de la ţări din UE, iar la final i-a îndemnat pe români să se imunizeze.

„Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Vorbim despre o catastrofă, o situaţie disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene. Avem ajutor din toate părţile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi! Nu există altă soluţie decât vaccinarea şi trebuie să fim serioşi şi să acceptăm acest lucru. Dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi, să nu ajungeţi la spital, să nu daţi boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie. În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare”, scrie în mesajul lui Iohannis.

Potrivit raportării de vineri, în România, în 24 de ore au fost înregistrate peste 15.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 448 de pacienţi au murit. 1.848 persoane sunt internate la ATI.