Un nou plasament pentru investitori: Compania de distribuţie şi logistică Aquila, cu afaceri de 900 mil. lei şi un profit de 21 mil. lei în S1/2021, pregăteşte listarea la Bursa de la Bucureşti printr-o ofertă publică iniţială. Swiss Capital şi BRK, brokerii ofertei. Compania vizează segmentul principal

Autor: Roxana Rosu 25.10.2021

Compania de distribuţie şi logistică Aquila, controlată de antreprenorii Cătălin Vasile şi Alin Dociu, pregăteşte venirea la Bursa de la Bucureşti printr-o ofertă publică iniţială (IPO) prin care vrea să-şi majoreze capitalul social cu 67 milioane de acţiuni, adică 50%.

„Prin oferta publică iniţială de majorare a capitalului social, pregătim următoarea etapă de dezvoltare a Aquila, ce presupune achiziţii ale unor companii care deţin portofolii importante de branduri de bunuri de larg consum şi ale unor jucători din domeniul distribuţiei. În plus, vizăm, prin majorarea de capital, obţinerea de fonduri pentru digitalizarea proceselor noastre, pentru investiţii în dezvoltarea brandurilor proprii şi pentru capitalul de lucru. Toate aceste direcţii de dezvoltare vor contribui la consolidarea poziţiei noastre de lider şi vor genera surse de venit suplimentare, care vor aduce plus valoare companiei şi acţionarilor săi“, spune Vasile Constantin Cătălin, CEO al Aquila.