Situaţie dramatică în Capitală: Morgile sunt pline, Arhiepiscopia pune la dispoziţie capelele

Autor: Laura Buciu 23.10.2021

Morgile spitalelor din Capitală sunt pline din cauza numărului mare de decese al pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. În această situaţie, Arhiepiscopia Bucureşti pune la dispoziţie capelele de exterior din cadrul spitalelor, capelele mortuare din apropire şi capelele cimitirelor parohiale.

Morgile spitalelor din Capitală sunt pline zilele acestea, din cauza numărului mare de pacienţi decedaţi, infectaţi cu SARS-CoV-2.

În această situaţie, Arhiepiscopia Bucureştilor vine în ajutor şi transmite, sâmbătă seara, că pune la dispoziţie capelele de exterior din cadrul spitalelor, capelele mortuare de la parohiile din imediata apropiere şi capelele cimitirelor parohiale din imediata proximitate.

„Biserica îşi exprimă solidaritatea cu instituţiile şi autorităţile medicale confruntate în această perioadă cu cea mai grea situaţie provocată până acum de pandemie şi apreciază efortul medicilor şi al întregului personal medical care luptă pentru salvarea vieţii pacienţilor grav bolnavi”, transmit reprezentanţii Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a transmis, vineri, la pelerinajul din Bucureşti, organizat de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou şi Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ, un mesaj către credincioşi, de a respecta „cu stricteţe” sfatul medicilor şi măsurile sanitare.