Florin Cîţu nu va face parte din viitorul Guvern: PSD şi USR m-au dat jos, nu există compatibilitate

Autor: Laura Buciu 24.10.2021

Preşedintele PNL Florin Cîţu spune că nu există „compatibilitate” între el şi PSD sau USR, pentru că cele două partide l-au dat jos prin moţiune de cenzură. Cîţu afirmă că nu va fi premier în viitorul Executiv.

Florin Cîţu a fost întrebat, duminică, dacă va face parte din viitorul Guvern, iar el a răspuns: „În niciun caz”.

Premierul interimar a mai spus că între el şi PSD sau USR nu există compatibilitate, cele două partide având un rol esenţial în căderea Guvernului pe care l-a condus.

„Moţiunea, tot Congresul din 2021 a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine şi împreună cu USR este clar că aici nu există compatibilitate. În ceea ce priveşte viitorul, PNL are un mesaj foarte clar: nnoi suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Ceea ce înseamnă că lucrurile nu sunt compatibele cu ceea ce a spus PSD până acum”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat dacă după perioada de tranziţie de 3 sau 6 luni PSD şi PNL vor putea intra împreună la guvernare, formând USL 2.

Cîţu a mai spus că el l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru a fi premier, iar acum este rolul celorlalte partide să fie responsabile şi să voteze Guvernul.