Modificarea legii RCA intră în prelungiri. Asociaţiile şi confederaţiile din zona transportatorilor şi unităţilor reparatoare auto au contestat modificările proiectului de ordonanţă privind Legea RCA

Autor: Mircea Nica 25.10.2021

♦ Proiectul privind RCA care conţine prevederi legate de decontarea directă obligatorie la poliţele RCA şi tarifele de referinţă pentru service-uri se află în analiza Comisiei de dialog social a Ministerului Finanţelor.

Asociaţiile şi confederaţiile din zona transportatorilor şi unităţilor repa­ra­toare auto contestă modificările asu­pra proiectului de ordonanţă de urgenţă privind Legea RCA, în care sunt incluse de­con­ta­rea directă obli­gatorie la po­li­ţele RCA şi tarifele de refe­rin­ţă pentru service-uri, potrivit infor­ma­ţiilor trans­mise de repre­zen­tanţii Autorităţii de Su­praveghere Fi­nan­cia­ră (ASF) la solicitarea ZF.

„La momentul de faţă POUG-RCA se află în analiza grupului de lucru din cadrul Comisiei de Dialog Social constituit de către Ministerul Finanţelor ca urmare a faptului că o se­rie de asociaţii/confederaţii, în spe­cial din zona transportatorilor şi unităţilor reparatoare auto, contestă modificările survenite asupra acestui proiect de act normativ“, susţin repre­zentanţii ASF.

Proiectul de ordonanţă de ur­gen­ţă de modificare şi completare a Legii RCA s-a aflat în consultare publică în perioada ianuarie - februarie 2021, în urma publicării pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor, au mai adă­ugat reprezentanţii ASF.