Sfatul unui medic: Vaccinaţi-vă, dar staţi deoparte! Numărul real de infectări este 100.000/zi

Autor: Petru Mazilu 24.10.2021

Medicul Gabriel Tatu-Chiţoiu îi sfătuieşte pe români să rămână precauţi chiar după ce se imunizează cu o doză de vaccin din cauza numărului foarte mare de persoane infectate. Vaccinaţi-vă, dar staţi deoparte! Numărul real de infectări este 100.000/zi, susţine medicul.

Medicul Gabriel Tatu-Chiţoiu consideră că numărul persoanelor infectate este de cel puţin 6 ori mai mare decât cel din raportările zilnice ale autorităţilor. De aceea, medicul îi sfătuieşte pe români să fie precauţi.

„Nu vă amăgiţi cu „protecţia" după prima doză. Numărul real de infectari zilnice nu este de 15-16.000 pe zi (date oficiale) ci de 80-100.000/zi. Numărul decedaţilor prin Covid este mai mare decât cei identificaţi oficial. Un număr dintre pacienţii care nu se internează/refuză internarea decedează la domiciliu. Vaccinaţi fiind acum cu prima doză veţi fi pe deplin protejaţi de abia la 14 zile după rapel. Evitaţi contaminarea până atunci”, a spus medicul pe Facebook.

Conform datelor prezentate duminică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.725 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2.

De asemenea, au fost raportate 389 decese, 8 dintre acestea fiind din zilele precedente.