Antreprenori locali. Fabrica Barleta din Bacău investeşte 4 milioane de euro în extinderea producţiei. „Lucrăm la capacitate maximă“

Autor: Mirabela Tiron 25.10.2021

Fabrica Barleta din Bacău, unde se produc pungi, saci şi sacoşe din hâr­tie pentru mari lanţuri de super­mar­keturi, reţele farmaceutice sau produ­că­tori de panificaţie, esti­mează afaceri mai mari cu 7% în acest an, până la 20 mil. euro, po­trivit oficia­lilor companiei.

„Fabrica funcţionează la capaci­ta­te maximă. Vom investi 4 milioane de euro în extinderea capacităţii de pro­ducţie cu încă trei linii. Clienţii cu care lucrăm au bugetat creşteri pen­tru anul viitor şi avem şi clienţi noi“, a spus pentru ZF Florin Adrian Dimofte, ma­nager pe strategii şi dez­voltare al Barleta. El este unul din acţionarii com­paniei, cu un pachet de 22,5%, alături de alţi antreprenori locali. Mai mult, com­pania are în plan dublarea cap­acită­ţii depozitului la 7.000 de metri pătraţi.

Barleta vinde pungi, saci şi sa­co­şe din hârtie către supermar­keturi şi hipermarketuri, dar şi către com­paniile din industria de morărit şi pa­ni­ficaţie, farma sau fast-food, având clienţi firme precum Carrefour, KFC sau Pambac, potrivit ultimelor date. Aproape 60% din producţie se vinde pe piaţa internă, iar 40% la export.