Appraisal & Valuation, deţinătorul brandului NAI Romania, l-a recrutat pe Gheorghe Dragne, fostul şef al evaluatorilor din BRD, pentru a coordona divizia de dezvoltare a companiei

Autor: Cristina Bellu 25.10.2021

Appraisal & Valuation (simbol bursier APP), companie care oferă servicii de evaluare, consultanţă şi dezvoltare imobiliară, controlată în proporţie de 67,8% de Ioan Botiş, fondator şi preşedinte, anunţă recrutarea lui Gheorghe Dragne, fostul şef al evaluatorilor din BRD, pentru a conduce divizia de dezvoltare a societăţii.  

„Divizia de dezvoltare a companiei noastre se află acum mai mult ca niciodată în centrul atenţiei noastre, iar creşterea va fi determinată nu numai de dinamica pieţei, ci şi de calitatea şi experienţa oamenilor pe care îi recrutăm,” spune Andrei Botiş, CEO Appraisal & Valuation SA.

Gheorghe Dragne are peste 25 de ani de experienţă în evaluările privind garantarea împrumuturilor bancare. El a activat ca evaluator în cadrul BCR în perioada 1996-2003, iar în perioada 2003-2013 a condus echipa de evaluatori din BCR. Între 2014 şi 2021, Gheorghe Dragne a coordonat echipa de evaluatori din BRD.

„Voi recruta şi voi instrui evaluatori de top din România cu care voi concepe un plan de dezvoltare a companiei la nivel naţional. În acelaşi timp, atenţia mea se îndreaptă şi către Clădirile Verzi, un concept aflat în plină dezvoltare în România. În acest sens, voi identifica riscurile de garantare a creditelor pentru Clădiri Verzi, pentru clienţi calculând economia costurilor de operare, iar pentru bănci voi aduce elemente care să permită analiza şi estimarea certitudinii rambursării creditelor prin economiile aduse de proiectele verzi,” spune Gheorghe Dragne.

Appraisal & Valuation a încheiat primele şase luni ale anului cu afaceri de 2,76 mil. lei, în creştere cu 20,5% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net s-a majorat cu 17%, la 363.065 lei.

Acţiunile Appraisal & Valuation au intrat pe 2 septembrie la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (piaţa AeRO) a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul APP, la preţul de 11,5 lei pe unitate.

Compania a închis prima şedinţă de tranzacţionare la bursa de la Bucureşti la o capitalizare de 11,2 mil. lei, respectiv un preţ pe acţiune de 8,7 lei.

Appraisal & Valuation a emis în iunie un număr de 387.000 de acţiuni la un preţ de 11,5 lei/acţiune, reuşind să atragă din piaţa de capital 4.450.500 lei. În cadrul plasamentului au subscris 115 investitori, dintre care 19 investitori calificaţi (inclusiv profesionali), iar restul 96 de retail. Plasamentul privat şi listarea au fost realizate cu sprijinul TradeVille.