BRD vine cu precizări după articolul ZF cu privire la activitatea de depozitare pentru cinci fonduri de pensii Pilon II

Autor: Liviu Popescu 26.10.2021

BRD Soc Gen – una dintre cele mai mari bănci din România, a trimis către ZF o serie de precizări după articolul cu privire la activitatea de depozitar al instituţiei de credit în cazul celor mai multe fonduri de pensii private Pilon II. Materialul ZF a fost publicat în ediţia de luni, 25 octombrie. Mai jos puteţi citi integral precizările BRD.

„Este de datoria noastră, în calitate de bancă depozitar şi de lider al pieţei de depozitare şi custodie din România, să intervenim cu câteva clarificări în legătură cu conţinutul articolului «Banii câtorva milioane de români, încredinţaţi pentru păstrare unei singure bănci. Cinci din cele şapte fonduri de pensii private Pilon II îşi „parchează“ activele de miliarde de lei la acelaşi depozitar: BRD»”.

Întrucât din textul articolului se poate înţelege că activele celor 5 fonduri de pensii private despre care se vorbeşte în articol, în valoare de 72 de miliarde de lei, ar fi efectiv păstrate de BRD, dorim să facem câteva precizări în legătură cu rolul unei bănci depozitare, aşa cum este el definit de legile şi regulamentele în vigoare.