Cum poate o companie de retail să ofere finanţare pentru achiziţiile de retail cu 0% dobândă şi comision zero?

Autor: Mircea Nica 26.10.2021

♦ Companiile de retail au început să ofere finanţări la sume mari cu dobândă zero, adică un potenţial client plăteşte suma respectivă defalcată pe 36 de luni ♦ Care este mecanismul prin care pot fi oferite aceste tipuri de finanţări, în condiţiile în care pentru un credit de consum dobânda este de la 5,95% la 16%.

Cum poate o companie de retail să ofere finanţare pe 3 ani pentru achiziţiile de retail cu 0% dobandă şi comision zero pentru sume de peste 15.000 lei.

Mobexpert, companie de mobilier şi decoraţiuni, oferă posibilitatea achiziţionării de produse în rate, cu dobândă 0% la sume de peste 15.000 lei. Astfel, compania se angajează să plătească dobânda care în mod normal ar fi fost plătită de client.

În cazul în care bunurile pe care un client le achiziţionează nu ating pragul de 15.000 de lei, acesta poate opta pentru finanţare nor­mală cu dobândă 9,9%. Prin urmare, dobân­da pe care Mobexpert o va plăti în contul fiecărui client care achiziţionează peste pra­gul de 15.000 lei va fi 9,9%, la care se vor adăuga anumite comisioane.