Antreprenori locali. Matei Datcu, Pescăria lui Matei din Agigea: Am avut un sezon bun de vară. Facem un centru de vânzare a scoicilor

Autor: Mirabela Tiron 26.10.2021

Restaurantul Pescăria lui Matei din Agigea, controlat de Matei Datcu, un tâ­năr la a treia generaţie de pes­cari, va aduce 20-30 de angajaţi din Sri Lanka pentru a asigura forţa de muncă pentru se­zo­nul de anul viitor.

„Avem nevoie de oameni la tranşat, curăţat peştele, chelneri, barmani, femeie de serviciu. Avem o problemă cu găsirea oamenilor aici, de aceea am decis să apelăm la o firmă care să ne mai aducă 20-30 de angajaţi din Sri Lanka pentru sezonul de anul viitor. Anul acesta am avut 50 de oameni în restaurant, din care 10 angajaţi din Sri Lanka“, a declarat pentru ZF antreprenorul Matei Datcu, proprietarul restaurantului.

Compania care operează restau­ran­tul a finalizat anul trecut cu afaceri de 8,8 milioane de lei, faţă de 14 milioane de lei  anul anterior, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe. Pescăria lui Matei şi-a redus profitul net la 1,9 milioane de lei anul trecut, faţă de 4,1 milioane de lei anul anterior, când în restaurant lucrau 54 de angajaţi, arată aceeaşi sursă.