Radu Enache, Continental Hotels: Turismul este atât de afectat, că va dura cel puţin 4-5 ani să fie revigorat

Autor: Mirabela Tiron 26.10.2021

Lanţul hotelier Con­tinental, unul dintre cele mai mari de pe piaţa lo­cală, cu aproape 2.000 de camere, controlat de Radu Enache, a operat la un grad mediu de ocupare de 49% până în prezent faţă de 72% în 2019, cel mai bun an din istoria companiei, potrivit reprezentantului lanţului.

„Circulaţia turistică este redusă la jumătate. Veniturile sunt la mai pu­ţin de jumătate faţă de 2019. Avem o diminuare spre zero a eveni­men­telor (MICE) şi sectorul food & beve­rage este puternic afectat“, a spus pentru ZF antreprenorul Radu Enache.

În total, lanţul Continental Hotels operează 12 unităţi de cazare deschise sub brandurile Continental, Hello Hotels şi Ibis în Capi­ta­lă, Arad, Sibiu, Cons­tanţa şi alte oraşe. Din lanţ fac parte unită­ţile  Grand Hotel Con­ti­nental (5 stele) din Capitală, dar şi hoteluri cu un număr mai mic de stele.

„Industria turis­mu­lui este atât de afectată, încât nici măcar o intervenţie din partea autorităţilor, de care nu ştiu cum am putea beneficia, să ne revigoreze în mai puţin de 4-5 ani. Dacă vom mai rezista.“

La ora aceasta nu putem vedea lucrurile pentru mai mult de trei luni. Situaţia industriei este plină de imprevizibil, legată nu doar de gestionarea pandemiei şi a economiei dar şi în general de gestionarea stării populaţiei României, condusă inevitabil spre diminuarea puterii sale de cumpărare“.

Datele oficiale arată că în 2020 compania a finalizat cu afaceri de 40 milioane de lei, faţă de 142 milioane de lei anul anterior, potrivit mfinante.ro.