Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor a luat un credit de 4 milioane euro de la Libra Bank pentru a refinanţa investiţiile

Autor: Roxana Rosu 26.10.2021

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor a luat un credit de 4 milioane euro de la Libra Bank pentru a refinanţa investiţiile.

Rambursarea sumei imprumutate se va realiza trimestrial, cu scadenţă finală în octombrie 2024.

”Impact Developer & Contractor SA garanteaza indeplinirea obligatiilor asumate prin contractul de credit prin incheierea garantiilor specifice acestui tip de finantare, printre care: (i) contract de ipoteca imobiliara avand ca obiect 10 (zece) Apartamente si 10 (zece) Parcari situate in Greenfield si 17 (saptesprezece)  vile situate in Constanta;(ii) contract de ipoteca mobiliara avand ca obiect creantele rezultate din asigurari si antecontracte/contracte de vanzare avand ca obiect imobilele anterior mentioante si (iii) contract de ipoteca mobiliara avand ca obiect conturile Impact Developer & Contractor SA deschise la Libra Internet Bank SA”, se arată în anunţul publicat la BVB.

Impact are 1,1 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de aproape 60% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Adrian Andrici deţine 15,9% din acţiuni.

Acţiunile IMP se tranzacţionează în urcare cu 102,7% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 48,6 mil. lei, ceea ce indică mai mult de o dublare a capitalizării în această perioadă, arată datele BVB.

Pentru primele şase luni ale anului 2021, dezvoltatorul a raportat o pierdere netă consolidată de 2,8 mil. lei, comparative cu un profit net consolidat de 8,7 mil. lei în S1/2020, în contextul unor venituri din vânzarea de proprietăţi imobiliare de aproape 69 mil. lei, plus 5%, arată datele din raportul semestrial