Viitorul businessului este aici: Companiile Blue Origin şi Boeing prezintă planurile unui "parc de afaceri" în spaţiu

Autor: Dorin Oancea 26.10.2021

Compania Blue Origin, deţinută de miliardarul Jeff Bezos, a dezvăluit planurile de dezvoltare a unei staţii spaţiale comerciale numită "Orbital Reef", împreună cu Boeing, urmând să lanseze nava spaţială în a doua jumătate a acestui deceniu, anunţă Reuters.

Proiectul va fi dezvoltat în parteneriat cu Sierra Space, divizia de zboruri spaţiale a contractorului din domeniul apărării Sierra Nevada Corp, şi va fi susţinută de Redwire Space, Genesis Engineering Solutions şi Arizona State University.

Orbital Reef va fi operat ca un "parc de afaceri cu utilizare mixtă" şi intenţionează să furnizeze infrastructura necesară pentru a extinde activitatea economică şi a deschide noi pieţe în spaţiu, au declarat Blue Origin şi Sierra Space.

"Agenţiile spaţiale experimentate, consorţiile de înaltă tehnologie, naţiunile suverane fără programe spaţiale, companiile media şi de turism, antreprenorii finanţaţi şi inventatorii sponsorizaţi, precum şi investitorii cu vederi de viitor, cu toţii au un loc pe Orbital Reef", au precizat companiile într-un comunicat.

Sierra a anunţat în aprilie planurile de a oferi prima staţie spaţială comercială care zboară liber.

În iulie, Blue Origin a avut un zbor de debut de succes în turismul spaţial, cu Bezos şi alte trei persoane la bord. La începutul acestei luni, actorul american William Shatner, în vârstă de 90 de ani - căpitanul James Kirk din celebrul "Star Trek" - a devenit cea mai în vârstă persoană aflată în spaţiu la bordul unei rachete pilotate de Blue Origin.