Răspunsul USR la propunerea PNL: Armistiţiu există deja în Parlament, este nevoie de mai mult

Ziarul Financiar 26.10.2021

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a anunţat marţi seara că este nevoie de mai mult decât un armistiţiu politic, aşa cum au solicitat liberalii. În plus, armistiţiu există deja în Parlament, a mai spus Cioloş.

Reacţia USR a venit la puţin timp după ce preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat public că liberalii propun încheierea unui armistiţiu între forţele politice parlamentare.

Armistiţiu există deja în Parlament, când au fost propuneri privind rezolvarea crizei, în afară de AUR, toate partidele au votat, a declarat preşedintele USR, Dacian Cioloş.

Este nevoie de mai mult, este nevoie de un guvern stabil care să vină şi cu soluţii la criză şi cu măsuri de reformă, a adăugat Dacian Cioloş.

În plus, reprezentanţii USR vor începerea discuţiilor privind refacerea alianţei de guvernare PNL-UDMR-USR.

Este important să renunţăm la tergiversări şi să ne aşezăm la masa discuţiilor, există posibilitatea formării unei majorităţi în Parlament, a precizat liderul USR.

Nici liderii PSD nu au dat un răspuns clar la solicitarea făcută de PNL. PSD aşteaptă un armistiţiu agreat de toate partidele de dreapta care au aruncat ţara în criză, au anunţat social-democraţii după ce au primit documentul semnat de premierul desemnat Nicolae Ciucă.