Simpa, una dintre cele mai vechi fabrici de pâine din Sibiu, investeşte 1,5 mil. lei în utilaje, cu cofinanţare europenă. „Preţurile la utilaje au crescut cu 10-15%, dar facem modificări de soluţii ca să ne încadrăm în buget.“

Autor: Florentina Niţu 27.10.2021

Simpa, o companie cu tradiţie pe piaţa de panificaţie, fiind una dintre cele mai vechi fabrici de profil din Sibiu, deţinută majoritar de Maria Agârbicean (98%) şi administrată de Alexandru Agîrbicean, investeşte 1,5 mil. lei în utilaje pentru extinderea activităţii, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor publice şi a celor oferite de reprezentanţii companiei. Printr-un proiect cu finanţare europeană, compania a atras 40% din sumă, adică 615.000 de lei, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

„Preţurile la utilaje au crescut cu 10-15%, dar facem modificări de soluţii ca să ne încadrăm în buget. Noi venim cu o finanţare de 60% din proiect şi 40% sunt fonduri europene“, a spus pentru ZF Alexandru Agîrbicean, administrator şi director tehnic al Simpa, din Sibiu, business cu o cifră de afaceri de aproape 95 milioane de lei în 2020, mai mică cu 3% decât în 2019, şi un profit net de 6,3 milioane de lei şi peste 320 de angajaţi. De asemenea, el spune că are un proiect separat ce presupune construcţia unei clădiri de apartamente cu centru comercial la parter, iar preţul materialelor de contrucţii a crescut foarte mult.