Urmează anuarul ZF Cele mai dinamice companii din România – prima ediţie. Din cele mai mari 10.000 de firme din România, 5.963 au avut afaceri în creştere în 2020 faţă de 2019, iar 250 dintre ele se află în paginile anuarului Cele mai dinamice companii din România

Autor: Dana Ciriperu 27.10.2021

Ziarul Financiar publică mâine prima ediţie a anuarului Cele mai dinamice companii din România, un catalog pe care noi l-am văzut ca pe un „zoom in“ pe sectoarele economiei. Ne-am propus să creionăm o imagine în detaliu a domeniilor de activitate care au crescut în 2020, în primul an al pandemiei de COVID-19, dar să evidenţiem şi companii care au reuşit să depăşească ratele de creştere ale industriilor din care fac parte.

Puteţi comanda aici anuarul Cele mai dinamice companii din Romania

Demersul ZF este însă unul jurnalistic, bazat pe cifre şi informaţii publice, nu este un instrument de analiză comparabil cu analizele sectoriale realizate de firmele de consultanţă sau de audit.

Dacă am avea 5 idei la dispoziţie să vă convigem să citiţi:

► Radu Berceanu, fost ministru al transporturilor, şi Bogdan Doicescu, fiul lui Radu Doicescu, au una dintre cele mai dinamice companii din agricultură: Agroexpert Industry (Dolj), cu afaceri de 50 mil. lei în 2020, are o creştere de 50%.

► Techtex, fabrica de măşti a familiei Filip, este cel mai dinamic business din industrie, cu o creştere a cifrei de afaceri de 360% în ultimul an, la 109 mil. lei.

► Farmacia Tei, brandul vedetă din retailul farma, şi alte 4 companii din acelaşi sector se află printre cele mai dinamice companii din comerţ, unde retailul „mare“ alimentar are un singur jucător.

► Bringo Magazin, cu o creştere de şapte ori a afacerilor în 2020, arată modul în care s-a schimbat consumul în primul an al pandemiei de coronavirus;

► Mega Image, Profi şi Lidl sunt cei mai dinamici angajatori din retail şi în top cinci în economie, iar De’Longhi şi Ford sunt cei mai dinamici din producţie.