Topul jucătorilor pe segmentul asigurărilor de garanţii în S1/2021. Onix Asigurări conduce topul, urmat de ABC Asigurări şi Exim România. Volumul subscrierilor pe asigurări de garanţii în S1/2021 a ajuns la 208,2 mil. lei, în scădere cu 10%, faţă de S1/2020

Autor: Mircea Nica 27.10.2021

♦ City Insurance este pe poziţia a doua în raportul ASF, înainte de retragerea autorizaţiei de funcţionare ♦ Fără City Insurance, ABC Asigurări se clasează pe poziţia a doua, urmat de Exim România, cu subscrieri de sub 30 mil. lei.

Onix Asigurări este liderul seg­mentului asigurărilor de garanţii la finalul primului semestru (S1) din 2021, înregistrând o scădere uşoară de 3,4%, faţă de perioada similară a anu­lui trecut, până la un volum al pri­me­lor subscrise de 86,8 mil. lei, po­trivit da­telor din raportul Auto­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Sub­scri­erile înregistrate de Onix Asi­gu­rări sunt pe baza ac­ti­vităţii de asigu­ra­re desfăşurate pe teritoriul altor state.

Onix Asigurări are o pondere în vo­lu­mul total al subscrierilor de pe seg­mentul asigurărilor de garanţii la fi­nalul primelor şase luni din 2021 de 41,7%.

Asigurările de garanţii fac parte din categoria instrumentelor de ga­ran­tare eligibile, prevăzute în legis­la­ţia achiziţiilor publice, şi reprezintă o al­ternativă mai rapidă şi mai con­ve­nabilă faţă de scrisoarea de garanţie ban­cară. Acest tip de asigurare re­pre­zintă o soluţie financiară des­ti­na­tă companiilor care doresc să par­ti­ci­pe la proceduri de achiziţie publică sau celor care trebuie să constituie garanţii contractuale.