Un salariu pe zi. În medie, salariul unui operator în call center ajunge la aproape 2.400 de lei net. Bogdan Badea, eJobs: Spre exemplu, pentru cei care cunosc limbi străine rare, precum este olandeza, daneza sau chineza, salariile se pot dubla sau chiar tripla

Autor: Ramona Cornea 27.10.2021

“Salariile în astfel de companii depind de limba străină pe care o cunosc candidaţii.”

Salariul unui angajat care lu­crează pe poziţia de operator într-un call center ajunge, în medie, la 2.398 de lei net lunar, arată datele extrase din platforma Salario, com­para­torul de salarii al platformei de recrutare online eJobs.

„Companiile de tip call center atrag, în special, tineri aflaţi pe băncile facultăţilor. Totuşi, în aceste organizaţii există şi o rată a fluctuaţiei extrem de mare, având în vedere că, de multe ori, pentru un tânăr fără experienţă, un astfel de job este doar o rampă de lansare pe piaţa muncii. Salariile în astfel de companii depind de limba străină pe care o cunosc candidaţii. Spre exemplu, pentru cei care cunosc limbi străine rare, precum olandeza, daneza sau chineza, salariile se pot dubla sau chiar tripla“, spune Bogdan Badea, CEO al eJobs România.