Simpa, una dintre cele mai vechi fabrici de pâine din Sibiu: Noi nu am scumpit pâinea şi am observat că a crescut uşor volumul de vânzări

Autor: Florentina Niţu 27.10.2021

Reprezentanţii Simpa, o companie cu tradiţie pe piaţa de panificaţie, fiind una din cele mai vechi fabrici de profil din Sibiu, deţinută majoritar de Maria Agârbicean (98%) şi administrată de Alexandru Agârbicean, spun că nu au majorat preţul pâinii, deşi costurile cu producţia au crescut, pentru că aşteaptă să vadă care este reacţia pieţei.

„Ni s-a scumpit mult făina, iar preţul gazului s-a triplat. Noi nu am scumpit pâinea, pentru că aşteptăm reacţia pieţei. Am observat că a crescut uşor volumul de vânzări“, a spus pentru ZF Alexandru Agârbicean, admi­nistrator şi director tehnic al Simpa, din Sibiu, business cu o cifră de afaceri de aproape 95 milioane de lei în 2020, mai mică cu 3% decât în 2019, şi un profit net de 6,3 mi­lioane de lei şi peste 320 de angajaţi.

Simpa, a cărei istorie a început în anul 1967, are în portofoliu peste 60 de sortimente de pâine şi produse de panificaţie şi peste 60 de produse de cofetărie, patiserie şi produsele noastre fast-food. Compania îşi desface producţia în peste 20 de magazine din oraşul Sibiu şi împrejurimi, arată datele de pe site-ul companiei.