Fabricile, la risc în valul 4 al pandemiei: managerii au luat măsuri radicale pentru a preveni focarele de infecţie

Autor: Mirabela Tiron 27.10.2021

Proprietarii de fabrici au luat măsuri ferme pentru a preveni îmbolnăvirea angajaţilor şi pentru a ţine deschise secţiile de producţie. Au redus programul de lucru, au introdus munca în mai multe ture şi mai nou au cerut angajaţilor să vină cu certificatul verde sau săptămânal să prezinte test negativ la muncă.

„Am luat toate măsurile pentru a preveni infectarea angajaţilor şi a evita focare de infecţie pentru că altfel ris­cam să se blocheze procesul de producţie. Fiecare angajat are rolul lui în producţie, dacă se îmbolnăvesc angajaţii nu mai putem produce. Am introdus munca în două schimburi până în iunie anul acesta iar acum am dat dis­po­ziţie ca de la 1 noiembrie angajaţii să prezinte certi­fi­catul verde sau să vină cu test negativ săptămânal, făcut pe cheltuiala proprie. Acum avem 70% din angajaţi vac­cinaţi“, a spus pentru ZF Nicolae Ciuleac, proprie­tarul Carniprod, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pe plan local, care are 400 de angajaţi.

Antreprenorul spune că dacă autorităţile luau măsuri stricte la nivel naţional poate evitam acest val 4 al pandemiei. „Am luat aceste măsuri în companie pentru protecţia angajaţilor, să ne ferim de COVID-19. Şi din partea autorităţilor era nevoie de măsuri drastice, să spună clar că nu ai ce căuta la mare, la spectacole dacă nu eşti vaccinat, chiar carantină pentru a reduce infectarea masivă când vezi că ai doar 30% rată de vaccinare“.

România este pe primele locuri în lume la numărul de decese Covid, dar la coada clasamentului în ceea ce priveşte testarea şi rata de vaccinare.