Videoconferinţa ZF AmCham România – Guvernanţa Corporativă – de la buzzword la pilon strategic pentru dezvoltarea sustenabilă. Daniela Nemoianu, Membru, BCR Supervisory Board: Dincolo de inteligenţa cognitivă sau de rezilienţă este şi această componentă morală, care trebuie să existe atunci când vorbim despre eficienţa unui board

Autor: Alexandra Matei 27.10.2021
Daniela Nemoianu, Membru, BCR Supervisory Board, este de părere că, atunci când se vorbeşte despre eficienţa unui board, pe lângă componente precum inteligenţa cognitivă sau rezilienţa, trebuie să existe şi componenta morală, astfel încât să se poată construi o afacere sustenabilă şi interesantă pentru investitori şi pentru finanţatori, care să poată rămâne pe piaţă.
 
„Sunt câteva componente atunci când ne uităm la eficienţa unui board. Dincolo de inteligenţa cognitivă, de rezilienţă, de eficienţă există şi această componentă morală. Mai precis, este vorba despre ce înseamnă etică şi integritate, ce înseamnă managementul riscului, ce înseamnă să construieşti o afacere sustenabilă şi interesantă pentru investitori, care să se poată păstra pe zona competitivă a pieţei. O structură asumată transparent şi tot ce înseamnă filtrele de etică şi integritate pentru companiile care au boarduri responsabile sunt criterii care pot face diferenţa în durabilitatea afacerilor”, a declarat ea în cadrul Videoconferinţei ZF AmCham România – Guvernanţa Corporativă – de la buzzword la pilon strategic pentru dezvoltarea sustenabilă, ediţia a 2-a.