Update: eMAG Ventures a cumpărat toate acţiunile GapMinder în cadrul start-up-ului Flip. Techcelerator: Este cea mai rapidă performanţă a unei companii early stage din programele noastre de accelerare

Autor: Adrian Seceleanu 27.10.2021

GapMinder Venture Partners şi-a vândut pachetul de acţiuni pe care îl deţine în cadrul Flip.ro, marketplace online de comercializare a telefoanelor recondiţionate, către eMAG Ventures, program lansat de eMAG pentru investiţii în companii de tehnologie, a anunţat fondul de investiţii. 

GapMinder a investit 150.000 de euro în Flip.ro în două runde de finanţare, prima rundă fiind prin Techcelerator, program de accelerare care se adresează startup-urilor de tehnologie din România şi Europa de Sud Est.
“Flip.ro este primul marketplace online din România care ajută clienţii să îşi vândă vechiul telefon într-un mod simplu şi rapid şi să îşi cumpere un telefon second-hand verificat, cu garanţie şi drept de retur. Startup-ul a fost lansat la finalul 2019 de către George Moroianu (24 de ani), Alin Luca (27 de ani) şi Alex Burghelia (23 ani).
eMAG Ventures a cumpărat pachetul de 42,26% deţinut de la acţionarii minoritari ai Flip.ro şi in-vesteşte  1,5 milioane de euro în accelerarea businessului. Valoarea tranzacţiei este confi-denţială. Pe lângă finanţarea de 1,5 milioane de euro, Flip va beneficia de experienţa eMAG în accelerarea afacerilor de tehnologie, know-how operaţional şi scalare rapidă a businessului la nivel internaţional”, au comunicat părţile implicate în tranzacţie.
“Acesta este cea mai rapidă performanţă a unui startup susţinut de Techcelerator. Ne-am întâlnit cu cei trei fondatori ai Flip.ro în 2019 când au fost acceptaţi în unul dintre programele de accel-erare dezvoltate de Techcelerator şi i-am remarcat alături de alte 35 de echipe selectate din pes-te 200 de startup-uri. Faptul că acum atrag o investiţie din partea eMAG Ventures şi devin parte a grupului eMAG, validează încă o dată rolul pe care Techcelerator îl are în identificarea şi dez-voltarea startup-urilor early stage româneşti şi în pregătirea acestora pentru a ridica runde suc-cesive de investiţii. Vedem această evoluţie ca o realizare extraordinară în parcursul unui startup early-stage românesc care, cu echipa, viziunea şi susţinătorii potriviţi, în doar doi ani şi prin două runde de finanţare, ajung să demonstreze importanţa şi profitabilitatea
investiţiilor pre-seed şi seed”, a declarat Cristian Dascălu, co-fondator Techcelerator şi parten-er GapMinder.
Tranzacţia cu eMAG reprezintă cea de-a treia rundă de investiţii pe care o atrage Flip.ro, celelalte două fiind în 2019 şi în 2020 şi având o valoare totală de 370.000 de euro.
În 2019, Flip.ro a fost selectată în programul Techcelerator obţinând o finanţare de 120.000 de euro, GapMinder VC fiind unul dintre primii investitori. În vara 2020, Flip.ro a atras 250.000 de euro, runda fiind condusă de GapMinder VC.
Fondatorii Flip.ro vizează pentru acest an afaceri de 14 milioane de euro, comparativ cu 2,5 mil-ioane de euro anul trecut. De asemenea, aceştia estimează că businessul va ajunge la aproxi-mativ 100 de angajaţi în vara lui 2022, dublu faţă de în prezent.
„Când am investit pentru prima dată în 2019 în Flip.ro ne-a atras cu precădere echipa. De
asemenea, ne-am uitat la potenţialul lor de a ajunge foarte departe, de a se dezvolta considerabil în regiune şi chiar dincolo de regiune. Fondatorii îşi doresc acum să treacă la nivelul următor, vor să se extindă în Europa Centrala şi de Est şi să adauge noi categorii de produse. Prin această tranzacţie pot să se dezvolte mult mai rapid, pot ajunge o companie foarte mare în doi-trei ani ca parte din grupul eMAG. Au un potenţial enorm împreună. A fost cea mai înţeleaptă decizie pentru ei, dar şi pentru noi, investitorii”, a afirmat Dan Mihăescu, partener fondator GapMinder Venture Partners.
“Am lansat Flip.ro pentru că am observat două probleme în piaţă. În primul rând, vânzarea vech-iului telefon era un proces lung, plin de negocieri şi foarte consumator de timp. Iar achiziţia unui telefon second-hand de pe site-urile de anunţuri se baza foarte mult pe noroc. Noi ne-am dorit să aducem simplitate şi siguranţă între vânzători şi cumpărători, iar GapMinder şi Techcelerator au văzut oportunitatea unui astfel de marketplace, încă de la stadiul de idee. Creşterea pe care am avut-o a fost peste aşteptările noastre şi acum suntem în etapa în care ţintim şi mai sus. Suntem extrem de recunoscători clienţilor care ne-au încercat platforma şi ne-au susţinut cu feedback şi investitorilor care ne-au ghidat în direcţia cea bună. Suntem foarte entuziasmaţi de parteneriatul cu grupul eMAG şi credem ca alături de ei vom deveni unul dintre cei mai importanţi jucători în domeniu în Europa Centrală şi de Est”, a declarat George Moroianu, co-fondator al Flip.ro.