Videoconferinţa ZF AmCham România - Guvernanţa Corporativă – de la buzzword la pilon strategic pentru dezvoltarea sustenabilă. Cristian Sporiş, vicepreşedinte, Raiffeisen Bank: Companiile care vor face primii paşi în tranziţia către o creştere durabilă vor fi consideraţi agenţi ai schimbării

Autor: Ramona Cornea 27.10.2021
Companiile care vor face primii paşi în tranziţia către o creştere durabilă vor fi consideraţi agenţi ai schimbării, afirmă Cristian Sporiş, vicepreşedinte în cadrul Raiffeisen Bank.
 
”Noi ne dorim să ne poziţionăm în prima linie a finanţărilor sustenabile şi să ne susţinem clienţii pentru o tranziţie bună către modele de business competitive şi în viitor. Companiile care vor face primii paşi în această tranziţie către o creştere durabilă vor fi consideraţi agenţi ai schimbării”, a declarat Cristian Sporiş în cadrul celei de-a doua ediţii a videoconferinţei ZF AmCham România - Guvernanţa Corporativă – de la buzzword la pilon strategic pentru dezvoltarea sustenabilă.
 
 
 
Ce a mai declarat Cristian Sporiş în cadrul videoconferinţei:
 
·        Noi suntem prima bancă ce a lansat o emisiune de obligaţiuni verzi şi credem că această piaţă are potenţial de creştere pentru că sunt din ce în ce mai mulţi investitori care se uită să investească în instrumente care încorporează elemente sau criterii de ESG.
 
·        Banii din aceste green bonds vor avea un impact social şi de mediu pozitiv. Fondurile atrase prin aceste emisiuni de obligaţiuni vor fi direcţionate în proiecte verzi, care sunt prevăzute în cadrul de green bonds, precum investiţii în renovarea şi dezvoltarea fondului de clădiri verzi, energie regenerabilă, creşterea eficienţei energetice, ecologizarea transportului şi finanţări pentru agricultură sustenabilă.
 
·        Partea de raportare non-financiară a aspectelor de sustenabilitate va deveni din ce în ce mai importantă. Noi am început să facem această raportare din 2009.