Mihaela Bîciu s-a retras şi din funcţia de administrator al Libra Internet Bank. Miercuri dimineaţă ea a anunţat plecarea de la conducerea Tradeville

Autor: Liviu Popescu 27.10.2021

Libra Internet Bank – instituţie de credit care are două emisiuni de obligaţiuni listate la Bucureşti, a anunţat miercuri seară după închiderea şedinţei de tranzacţionare că Mihaela Bîciu s-a retras din funcţia de administrator al băncii.

“Libra Internet Bank informează cu privire la faptul că în şedinţă din data de 26.10.2021, Consiliul de Administraţie al băncii a luat nota de demisia doamnie Mihaela Ioana Bîciu din funcţia de administrator al societăţii Libra Internet Bank şi a aprobat încetarea mandatului începând cu data de 20.10.2021”.

ZF a scris miercuri dimineţă că Mihaela Bîciu, 47 de ani, cel mai longeviv director general al unei societăţi de brokeraj de la bursa românească, pleacă de la Tradeville după aproape 24 de ani şi spune că se va orienta tot în domeniul pieţei de capital. “Iau o binemeritată pauză”, spune Mihaela Bîciu, cea care ocupa funcţia de preşedinte şi CEO al Tradeville din noiembrie 2001 încoace.

Potrivit datelor Confidas, societatea de brokeraj este controlată în proporţie de 99% de omul de afaceri Andrei Siminel. Cele mai recente date financiare, cele de la final de 2020, arată afaceri de aproape 22 mil. lei şi un profit net de 8,8 mil. lei cu 32 de angajaţi.

Potrivit Confidas, Andrei Siminel este prezent în acţionariatul Libra Internet Bank, cu o deţinere directă de 5%.

Andrei Siminel este şi administrator în România al New Century Holdings (NCH), care administrează fondul de investiţii Broadhurst Investment, acţionarul principal al Libra Internet Bank. Potrivit datelor de la Confidas.ro, Broadhurst Investment are o participaţie de 66,7%.