Gigantul eMAG face un pas hotărât pe piaţa telefoanelor recondiţionate achiziţionând 43% din start-up-ul Flip.ro, cu ambiţia de a-l ajuta să se extindă în regiune. eMAG a avut nevoie de aproape un an pentru a face prima investiţie. GapMinder, unul dintre primii investitori, a ieşit din acţionariat. Start-up-ul a avut o evoluţie explozivă a businessului

Autor: Adrian Seceleanu 28.10.2021

Gigantul eMAG, liderul pieţei locale de retail online – cu o prezenţă semnificativă şi în regiune, va deveni o prezenţă puternică pe un nou segment de piaţă – achiziţia, recondiţionarea şi vânzarea de smartphone-uri, odată cu achiziţia unui pachet de acţiuni şi o infuzie de capital în start-up-ul local Flip.ro.

Start-up-ul, fondat de trei antreprenori, George Moroianu (24 de ani), Alin Luca (27 de ani) şi Alex Burghelia (23 ani), a vândut primul său smartphone în decembrie 2019 şi a avut o evoluţie spectaculoasă, estimând afaceri de 14 mil. euro în acest an, faţă de 2,5 mil. euro în 2020. Compania, care a ajuns la 50 de angajaţi, a câştigat 50.000 de clienţi.

Flip.ro, care s-a lansat – după cum spuneau George Moroianu şi Alin Luca la emisiunea ZF IT Generation în decembrie 2019 - ca o alternativă la procedurile «inconfortabile» de a-ţi vinde telefonul la colţ de stradă prin OLX, ajunge să fie coleg de grup cu site-ul de anunţuri, în condiţiile în care acţionarul majoritar al eMAG, grupul Naspers, este şi proprietarul OLX.