ZF Agribusiness 2021. Anul producţiilor istorice. Roxana Mircea, partener, REI Finance Advisors: Agricultura nu se mai poate face ca pe vremuri, pe hârtie. Trebuie să ne luăm specialişti şi să gestionăm eficient fermele

Autor: Alexandra Matei 28.10.2021

Mulţi fermieri care au decis să investească în agricultură în această perioadă au fost afectaţi de creşterile de preţuri ale echipamentelor şi de cele din domeniul construcţiilor La unele proiecte, diferenţele sunt între 200.000 de euro şi până spre 1 mil. euro.

Roxana Mircea, partener în cadrul REI Finance Advisors, companie specializată în servicii de consultanţă pentru atragerea de fonduri europene şi ajutoare de stat, consideră că, astăzi, nu se mai poate face agricultură ca pe vremuri, când toate calculele şi planurile de dezvoltare erau puse pe hârtie.

Astfel, ea îndeamnă toţi agricultorii să apeleze la specialişti care să îi ajute să îşi gestioneze eficient fermele, mai ales în contextul în care, în ultima perioadă, mulţi fermieri care au decis să investească în agricultură s-au confruntat cu costuri mult mai mari decât îşi planificaseră, date fiind creşterile de preţuri ale echipamentelor şi cele din domeniul construcţiilor.