Faza I a proiectului One Cotroceni Park din Capitală intră în ultima etapă de dezvoltare, cu o rată de ocupare de 75%. Dezvoltatorul imobiliar One United Properties va livra faza II anul viitor

Autor: Tibi Oprea 28.10.2021

Conducerea One United Properties (simbol bursier ONE), unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte din Capitală, a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că, în cadrul Fazei I a One Cotroceni Park Office, clădire aflată în prezent în dezvoltare, rata de ocupare a spaţiilor de birouri şi comerciale a atins pragul de 75%.

Faza I a One Cotroceni Park, care are o suprafaţă închiriabilă brută (GLA) de 46.000 mp, se află în prezent în ultima etapă de dezvoltare - amenajări interioare ale chiriaşilor şi va fi livrată în decembrie 2021.

One Cotroceni Park este cel mai mare proiect de regenerare urbană din Bucureşti, cu funcţionalităţi mixte, format dintr-o zonă rezidenţială cu peste 850 de apartamente, precum şi două clădiri de birouri, care vor fi livrate în două faze.

Faza II cu o suprafaţă închiriabilă brută de 35.000 mp, va fi livrată în 2022. Faza II se află, de asemenea, în dezvoltare, lucrările ajungând la nivelul cinci al clădirii.

Dezvoltarea One Cotroceni Park beneficiază de pre-certificate LEED Platinum v4, care atestă funcţionarea durabilă şi impactul minim asupra mediului şi se află în curs de obţinere a certificării WELL Health and Safety, care evaluează sănătatea şi bunăstarea la locul de muncă.

Odată cu finalizarea Fazelor I şi II ale One Cotroceni Park, One United Properties va deţine un portofoliu de birouri cu o suprafaţă închiriabilă brută de 136.000 mp. În prezent, portofoliul companiei include 55.000 mp de spaţii de birouri în cadrul clădirilor One Tower, One North Gate şi One Herăstrău Office.

Recent, One United Properties a cumpărat o clădire monument istoric din centrul Bucureştiului, lângă Ateneu, valoarea tranzacţiei fiind de 4,9 milioane euro plus TVA, achiziţie anunţată în luna septembrie.

De asemenea, la începutul lunii octombrie Le Manoir, un grup cu afaceri în gastronomie fină, deţinut de antreprenorul Cristian Preotu, şi dezvoltatorul imobiliar One au cumpărat cu 2,35 mil. euro proprietatea Carpathian Lodge Măgura, din judeţul Buzău, vânzătorul acestui butic hotel de lux fiind un antreprenor străin care nu mai locuieşte în România.

Anterior, în iunie, One a anunţat că a achiziţionat un teren de aproximativ 21.160 de metri pătraţi pe malul lacului Tei de la o societate din grupul Ţiriac, valoarea tranzacţiei fiind de 15 mil. euro.

One United Properties este fondată şi controlată de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu şi are 2,84 mld. lei capitalizare. Acţiunile ONE înregistrează o dinamică liniară la BVB de la listarea din 12 iulie 2021 încoace, arată datele BVB.

Dezvoltatorul a înregistrat în primele şase luni ale anului o cifră de afaceri de 434 milioane de lei, în creştere cu 96% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net s-a majorat cu 267%, până la 147,5 milioane de lei, arată datele din raportul semestrial.