ZF Live. Iuliean Hornet, EcoHornet: Dezvoltatorii imobiliari ar putea să folosească centrale termice pe biomasă în locul centralelor de apartament pe gaz. EcoHornet a construit la Buzău trei centrale termice pe peleţi cu 375.000 de euro care încălzesc 1.000 de locuinţe

Autor: Răzvan Botea 03.11.2021

Iuliean Hornet, directorul general al EcoHornet, companie care construieşte centrale termice pe peleţi, a spus, în cadrul emisiunii de business ZF Live, că sfătuieşte dezvoltatorii imobiliari să încălzească blocurile pe care le construiesc cu ajutorul centralelor termice pe biomasă, care ar fi o soluţie mai prietenoasă cu mediul, pentru că arderea peleţilor se face la peste 1.000 de grade Celsius şi în acest fel amprenta asupra mediului este redusă.

„Eu am sfătuit toţi constructorii de blocuri să-şi pună singuri un punct termic pe biomasă. Este o soluţie să nu mai pună centrale pe apartament. Este o afacere de familie şi poate produce şi energie electrică”, a spus Iuliean Hornet.

EcoHornet a construit la Buzău trei centrale termice care folosesc peleţi clasa B2 pentru încălzirea a 1.000 de locuinţe, a povestit Hornet: „Am amplasat trei centrale de 500 de KW ca să le asigur şi alternativă. Nu există să se oprească vreodată apa caldă şi căldura. Proiectul a fost făcut la cheie cu 375.000 de euro”