Cum a ajuns Timişoara să tremure: prioritatea Colterm a fost schimbarea şefilor în plină criză a gazului. Nici măcar cărbunii nu sunt asiguraţi pentru că primăria nu a vrut

Autor: Roxana Petrescu 30.10.2021

Prioritatea Colterm, compania care ar fi trebuit să asigure căldura în Timişoara, aflată în subordinea Consiliului local, a fost să-şi schimbe managamentul în septembrie, perioada în care gazul galopa spre recorduri imposibil de imaginat Dincolo de lipsa unor soluţii pentru achiziţia gazului, conducerea companiei nu s-a asigurat nici măcar de existenţa unor contracte de back-up pe cărbuni. Acum Dominic Fritz, primarul Timişoarei, unul dintre cele mai bogate oraşe din România, a doua ţară producătoare de gaze din UE, îi imploră pe furnizorii străini la umanitate după un an de zile în care a fost incapabil să găsească o soluţie pentru căldura oraşului său.

„Eu am fost revocat în septem­brie. Asta a fost prioritatea la momentul acesta, să fie schimbată toată echipa de conducere, inclusiv pe partea de producţie“, spune Emil Şerpe, fostul director general al Colterm. Din septembrie, la cârma companiei a fost numit Cristian Miţu, care ocupa şi funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie a Colterm.